Retete noi

Clatite din 2 ingrediente, fara zahar si fara gluten

Clatite din 2 ingrediente, fara zahar si fara gluten
Info
  • 7558 Vizualizari
  • 22 min
  • 4 Portii
  • Usor
Ingrediente

Clatite din 2 ingrediente, fara zahar si fara gluten

O reteta inedita de clatite fara zahar si fara gluten. Nu au faina si nici indulcitor. Foarte bune si sanatoase. Pentru vegetarieni si nu numai.

Pasul 1

Curata bananele, marunteste-le si punele-le intr-un blender. Sparge si adauga ouale in blender. Proceseaza ingredientele pana acestea se transforma intr-o compozitie cremoasa. Pune-o intr-un castron sau farfurie adanca.

Pasul 2

Pune o tigaie pe foc mediu, unge tigaia cu foarte putin ulei si las-o sa se incalzeasca. Cel mai indicat e sa folosesti un pulverizator pentru ulei. In acest mod, uleiul este distribuit in mod egal pe toata suprafata tigaii. Cand tigaia s-a incalzit, scade focul la nivel mediu-mic.

Pasul 3

Cu o lingura (de ciorba) ia exact cantitatea care incape in ea si pune-o in tigaie, intr-o forma rotunda. Ar trebui sa aiba un diametru de aproximativ 7cm. Repeta operatia pana ai in tigaie aproximativ 5 clatite de aceasta marime.

Pasul 4

Dupa ce s-au facut pe o parte, acestea se intorc si pe partea celalata, folosind o spatula. Secretul momentului in care trebuie s-o intorci, ca sa nu fie arsa sau necoapta, este sa urmaresti compozitia. Dupa un timp incep sa apara niste bule de aer la suprafata ei. Acesta este momentul in care clatita trebuie intoarsa. Mai lasa inca 2 minute sa se coaca si pe a doua parte.

Pasul 5

Scoate clatitele si serveste-le cu ce-ti place mai mult.

Pentru o dieta sanatoasa, va recomand dulceata fara zahar. O gasiti aici.