Retete noi

Supa Curry cu legume spiralate

Supa Curry cu legume spiralate
Info
  • 1936 Vizualizari
  • 30 min
  • 4 Portii
  • Usor
Ingrediente

Supa Curry cu legume spiralate

O supa dulce acrisoara, care te surprinde cu o iuteala placuta, dovada clara ca pastarnacul face casa buna cu ghimbirul. 😂

Pasul 1. Pune nucile caju in apa, la inmuiat. 

Pasul 2. Pune un vas cu 800 ml de apa la fiert. Adauga pasta/baza de legume si acopera vasul cu un capac.

Pasul 3. Curata legumele. Spiraleaza pastarnacul, cartoful rosu si morcovul. Curata usturoiul si marunteste-l.

Pasul 4. Taie prazul pe lungime, feliaza-l si pune-l la calit impreuna cu ghimbirul. Caleste-le 5 minute, amestecand din cand in cand. Ai grija sa pastrezi putin praz si pentru decor. 

Pasul 5. Adauga usturoiul si caleste-l 30 de secunde. Adauga supa de legume, zeama de lamaie, linguritele de curry si lasa totul sa fiarba cu capac 5 minute, la foc mediu.

Pasul 6. Intre timp, pune nucile caju in blender, adauga 300 ml de apa si mixeaza totul timp de 60 de secunde. 

Pasul 7. Adauga laptele de caju si legumele spiralate (in vasul cu supa) si mai lasa-le sa fiarba 5 minute.

Pasul 8. Opreste focul, adauga frunzele de coriandru si mai lasa vasul acoperit pentru cateva minute.

Se decoreaza cu fulgi de chilli, praz (sau ceapa verde) si seminte de susan negru. 

Pofta fie cu voi!