Pastarnacul se curata de coaja si se spala. Se spiraleaza folosind un aparat special sau se taie fasii subtiri. Aparatul de spiralat il gasesti aici.
Pune o tigaie mai mare pe foc. Cand s-a incins, adauga pancetta. Gateste-o pe ambele parti, pana devine crocanta. Dupa ce este gata, scoate-o din tigaie si pune-o pe un prosop de hartie.
Adauga usturoiul si fulgii de ardei. Dupa 1 minut, adauga varza de Bruxelles. Gateste la foc mediu, amestecand mereu, pana cand varza este usor rumenita. Goleste tigaia si pune varza deoparte, pe o farfurie.
Adauga uleiul in tigaie, pastarnacul, sarea si piperul. Se gateste la foc mediu, intre 7 si 9 minute, pana cand consideri ca pastarnacul este gatit pe gustul tau. Intre timp, bate ouale impreuna cu parmezanul.
Cand pastarnacul este gatit, adauga pancetta, varza de bruxelles si mai gateste-le impreuna 2 minute. Da focul la minim si adauga incet combinatia de oua cu parmezan, amestecand cu atentie. Este important ca acest lucru sa-l faci incet, amestecand constant. Ouale se vor gati incet si vor da o consistenta cremoasa.
Pancetta se poate inlocui cu grasime de rata (ramasa de la o alta mancare). In acest caz, la pasul 1 doar se topeste grasimea.
Pentru o varianta vegetariana, inlocuieste pancetta sau grasimea de rata cu ulei de masline si treci la pasul 2.
Am gatit si o varianta vegana a acestei retete. Instructiunile le gasesti aici.