Retete noi

Omleta cu paste din dovlecei, spanac si branza de capra

Omleta cu paste din dovlecei, spanac si branza de capra
Info
  • 3521 Vizualizari
  • 20 min
  • 2-3 Portii
  • Usor
Ingrediente

Omleta cu paste din dovlecei, spanac si branza de capra

O omleta gustoasa, sanatoasa si rapida. Gata in 20 minute.

Pasul 1

Taie dovleceii folosind aparatul de spiralat, apoi taie-i in bucati mai mici. Daca nu ai inca un astfel de aparat, poti taia dovleceii felii subtiri, dar aceasta operatie va dura mult mai mult timp si necesita rabdare.

Aparatul de spiralat il poti gasi aici.

Pasul 2

Bate ouale intr-un bol, impreuna cu sarea si piperul, dupa gust.

Pasul 3

Pune o tigaie pe foc, adauga uleiul si catelul de usturoi maruntit. Caleste-le 30 de secunde.

Pasul 4

Adauga dovleceii si gateste-i 2-3 minute, cu grija, la foc mare, amestecand mereu. Preferabil in aer. Daca nu stii sa faci aceasta miscare, foloseste o spatula sau penseta de gatit, avand grija sa nu-i strivesti.

Pasul 5

Adauga si frunzele de spanac, amestecand cu grija sa n-o ia la sanatoasa. :))

Pasul 6

Da focul la nivel mediu-mic, adauga ouale batute peste dovlecei si spanac. Amesteca in continuare 2-3 minute.

Pasul 7

Adauga branza de capra, sfaramata in bucati de aproximativ 2-3 cm si apasa-le usor pana intra in compozitie. 

Pasul 8

Pune un capac peste tigaie si lasa ca toate ingredientele sa se gateasca timp de aproximativ 10 minute, pana cand compozitia prinde forma si se incheaga.

Pasul 9

Acum urmeaza momentul cel mai important! Intoarce omleta pe partea cealalta. Aceasta operatie o poti face cu o spatula mai mare, dar ai grija sa nu se rupa :) La nevoie te poti folosi si de o farfurie sau o alta tigaie. Lasa pe foc inca 2 minute.

Pasul 10

Scoate omleta cu grija intr-o farfurie.

Se poate servi cu o salata mica din rosii cherry, ardei si salata verde, un strop de ulei de masilne si putin otet balsamic.

Pofta buna!