Retete noi

Supa Ramen de rata cu ardei copt

Supa Ramen de rata cu ardei copt
Info
  • 3838 Vizualizari
  • 15 min
  • 1 Portie
  • Usor
Ingrediente

Supa Ramen de rata cu ardei copt

In ciuda faptului ca nu prea mananc carne, iar acasa nu gatesc deloc, sunt un mare iubitor de carne de rata. Este printre motivele principale pentru care nu as putea, sau nu vreau, sa devin vegetarian :))

Aceasta supa se poate face si in varianta vegetariana, fara acea cantitate infima de grasime de rata, dar in felul acesta nu va mai fi la fel de gustoasa.

Grasimea de rata trebuie sa fie "gatita", nu simpla, pentru ca altfel nu va da un gust bun supei.

Pasul 1

Se taie felii ciupercile si ardeiul copt. Daca ardeiul copt a fost conservat in otet, se lasa mai intai in apa 10 minute.

Pasul 2

Se pun intr-un bol in ordinea urmatoare: pasta de legume, grasimea de rata (optional), soia, pastele de orez, ardeiul copt, prazul si ciupercile. 

Pasul 3

Se toarna apa fierbinte pana ce bolul este aproape plin si se amesteca usor in partea centrala, preferabil cu bete chinezesti, pana cand se dizolva pasta de legume si apa devine colorata.

Pasul 4

Pune un capac/farfurie deasupra si asteapta 10-12 minute.

Pasul 5

Se fierbe oul, dupa preferinte si cunostinte. Cand este gata, se curata de coaja.

Pasul 6

Dupa ce au trecut cele 12 minte, se taie oul in doua, pe lungime, si se adauga in farfurie/bol.

Se mai pierd 10 - 15 minute pentru sedinta foto, timp in care se moare de foame, apoi se posteaza pe Facebook, Instagram si alte retele sociale. 

La final se mananca :))

Pofta buna!